Limburgse biefstuk met salsa verde

Biefstuk van bij de (bio)boer, met salsa verde en een simpele pasta

Deze maand bij Lekker Lokaal, ga ik niet voor een seizoensproduct, maar voor een goed stuk vlees van bij de lokale boer.
Na het hele vleesschandaal, zoeken veel mensen naar alternatieven.
En neen, er zijn meer opties dan vegetariër worden 😉

B2DBD28F-9642-467B-84D4-8C458821D0C1

En een goed alternatief hiervoor is je vlees (of andere producten) rechtstreeks bij de boer te kopen. Het geeft je niet alleen meer garantie over de kwaliteit, maar daarnaast ook heel wat eerlijkere prijzen voor de boer.

Zelf ben ik niet anders gewoon, aangezien mijn oom zelf bioboer is die altijd de gewoonte had om rechtstreeks aan de klant te verkopen.
En daarom steek ik dit heerlijk rundsvlees van de Limousin runderen van de Natlandhoeve ditmaal in een Italiaans jasje.
Met kerstomaatjes gekocht op de lokale markt, de eerste piepende rucolasprietjes uit de tuin en peterselie en basilicum uit onze serre.

Salsa verde, letterlijk groene saus, wordt gebruikt op pasta, groenten, vlees enzovoort.
Ik leerde salsa verde afgelopen zomer kennen in Piemonte, waar ik even zo vrij was het recept na te vragen.

En het toppunt van alles: In een half uur staat dit gerecht op tafel! Ideaal voor deze zomerse temperaturen die komende week verwacht worden!

Heel veel succes ermee.
Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 2 eetlepels kappertjes
  • 7-8 ansjovisjes
  • Tiental blaadjes basilicum
  • Handvol bladpeterselie
  • 500 g kerstomaatjes
  • Rucola
  • 50 g Pijnboompitten
  • 300 g tagliatelle
  • 300 g biefstuk
  • 2 teentjes look
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Gedroogde basilicumkruiden
  • Olijfolie
  • Eventueel balsamico crème of balsamico azijn
  • Parmezaanschilfers

Kook de pasta in gezouten water.

Voor de salsa verde:
Snij één van de 2 teentjes look in grove stukken.
Was de peterselie en basilicum. (In feite wordt het enkel met peterselie gemaakt, maar heel wat mensen voegen er ook wat basilicum aan toe)
Doe deze in een mengbeker, samen met een soeplepel citroensap, twee eetlepels kappertjes en 3-4 ansjovisjes. Ik doe er ook wat olijfolie bij. Kruid met peper en zout en mix tot een grove massa.

Je kan het ook op de oorspronkelijke manier maken door alle ingrediënten van de salsa fijn te hakken en vervolgens onder elkaar te mengen.

Halveer de kerstomaatjes en hak het andere teentje look fijn. Doe flink wat olijfolie in een grote pan. Stoof de look aan. Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe.
Kruid met peper, zout en gedroogde basilicumkruiden.
Hak de overige ansjovisjes fijn en voeg ze bij de saus. Deze zullen hierin wat ‘smelten’ en zo extra smaak geven.
Voeg op het einde de pijnboompitjes ook even toe.

Wanneer de pasta gaar is voeg je deze aan de saus toe en meng je ze goed door elkaar.
Voeg ook de rucola toe en indien je bladpeterselie over hebt, kan je deze ook nog hier onder vermengen.

Bak vervolgens op een hoog vuur de biefstukken in olijfolie. Ik heb ze liefst nog wat saignant voor dit gerechtje, maar je bakt ze natuurlijk naar keuze!

Meng 2-3 lepeltjes salsa verde met de saus en werk af met de parmezaanschilfers. Snij ze vervolgens in reepjes en verspreid de overige salsa verde hier over, zoals op de foto.

EA1DDB04-8B04-496F-9C91-35489331CD1B

Serveer de pasta in de pan op tafel en de biefstukreepjes op een plank.
Laat het smaken!

Veel liefs,

Celien

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Opa Jos en oma diane schreef:

    Hmmmm, lekker ,👍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s